Erstat en mistet tand med en tandbro

Har du mistet en tand i en faldulykke? Så hjælper vi dig gerne med at få lavet en ny tand ved hjælp af en tandbro.

Hos Tandlægerne i Lyngby står vores professionelle team klar til at tage imod dig. Vores klinik er placeret, så det er nemt for dig at komme til i bil eller med offentlig transport. Vi er specialister i tandimplantater og tandbroer, og med vores hjælp ender du ud med et naturtro resultat, der harmonerer flot med resten af dit tandsæt.

Du kan læse mere om vores behandling med tandbroer her på siden.

Hvad er en tandbro?

En tandbro er en måde at erstatte en eller flere tænder i din mund.

Har du været så uheldig at miste en enkelt eller flere tænder, kan du få lavet en tandbro. Tandbroen fungerer på den måde, at de tilbagevendende tænder i din mund bliver brugt som bropiller, der bærer den eller de nye tænder, du skal have sat ind.

Det er en forudsætning, at de tænder, der er tilbage i din mund, er i så god stand, at de kan holde til at bære de nye tænder, der skal sættes ind. Det kan vi hjælpe dig med at vurdere. Så du får lavet den løsning, der giver allerbedst mening i din situation.

Er en tandbro en permanent løsning?

Den bliver dog slidt med tiden, og du kan derfor ikke regne med, at den holder til evig tid. God mundhygiejne og regelmæssige besøg hos din tandlæge er en forudsætning for, at din tandbro ikke bliver hurtigt slidt. Passer du godt på din tandbro, kan du have den i op til 15 år.

Skærer du tænder, kan det medføre en uhensigtsmæssig belastning af din tandbro.

Hvilke typer af tandbroer findes der?

En bro kan fremstilles i forskellige materialer.

Præcis som det er tilfældet med tandkroner. Du kan få lavet en tandbro i guld, metalkeramik eller fuldkeramik. Vores tandlæge hjælper dig med at vurdere, hvilket materiale der vil være det bedste for dig.

Når vi vurderer din situation og den behandling, vi skal sætte ind med, tager vi både hensyn til standen på dine øvrige tænder, belastningsgraden tandbroen vil blive udsat for samt kosmetiske forhold.

Hvad findes der af alternativer til tandbroer?

Kan vi ikke anbefale dig at få lavet en tandbro, er der stadig andre muligheder for at få erstattet den eller de tænder, du mangler.

Du har mulighed for at få lavet et tandimplantat, der også er en holdbar løsning. Her bliver nabotænderne ikke belastet i samme grad, så du er ikke nær så afhængig af, at de er i god stand.

Gør det ondt at få lavet en tandbro?

Du vil ikke opleve noget ubehag, når vi sætter en tandbro i din mund. Vi bedøver dig, inden vi går i gang med behandlingen.

Du får en lokalbedøvelse, og du vil som regel ikke mærke gener efter endt behandling. Du kan dog opleve en smule ømhed eller ekstra følsomhed i de berørte tænder de efterfølgende dage.

Ofte stillede spørgsmål om tandbroer

  • Hvordan laves en tandbro?
    Vi starter med at gøre nabotænderne klar til at få monteret din nye tandbro. De skal både slibes og formes for at skabe tilstrækkeligt med plads. Vi skal også have taget et aftryk af dine tænder, hvorudfra der bliver udviklet en tandbro, som passer perfekt til dine tænder og din mund.Når broen er færdig, sætter vi den fast på dine tænder.
  • Hvad koster en tandbro?
    Det er meget forskelligt, hvad det vil koste dig at få lavet en tandbro. Det afhænger blandt andet af, hvor mange led den skal bestå af. Du er velkommen til at kontakte os, så vi kan give dig en pris.
  • Hvor lang tid tager det at få lavet en tandbro?
    Du skal forvente, at det vil tage cirka 14 dage fra, du har fået taget aftryk af dine tænder, til tandteknikeren er færdig med at fremstille din tandbro. Derefter skal den blot monteres, og så er du færdig med behandlingen.