Tandretning – få smilet tilbage med en usynlig tandretning

Mange mennesker er kede af at have skæve tænder. For skæve tænder kan hæmme hverdagen i en alvorlig grad og give formindsket selvværd.

Hos Tandlægerne i Lyngby kan vi give dig selvværdet og smilet tilbage med en effektiv og usynlig tandretning. 

Vi kan mere, end du måske tror, og derfor skal du ikke tøve med at kontakte os, hvis du er ked af dine tænders udseende.

Læs meget mere om vores tandretning herunder.

Hvordan retter man tænderne?

I dag kan man rette tænderne uden brug af de velkendte togskinner. Togskinner er en effektiv måde at rette tænderne på, men er også meget synligt for omverdenen – og derfor til stor gene for mange patienter.

Med Invisalign-teknologien kan dine tænder rettes, uden det er synligt for andre. Det sker, fordi Invisalign-bøjlen er gennemsigtig og dermed ikke kan ses.
En ny smart måde at lave en tandretning på, som vi praktiserer her på klinikken i Lyngby.

Hvordan fungerer Invisalign?

Invisalign et et tandretningssystem, som millioner af mennesker verden over har benyttet sig af med stor succes.

Med teknologien får du specialdesignet en skinne til dine tænder, som du skal bruge til tandretningen. Skinnen udskiftes løbende med en ny skinne i takt med at tænderne rettes, så den hele tiden tilpasses dit tandsæt og hele tiden har en stor effekt.

Du skal bruge Invisalign-skinnen 20-22 timer i døgnet, men må tage den af, når du spiser og børster tænder. Skinnen vil ikke hæmme din evne til at tale eller synge.

Inden behandlingen vil du have mulighed for at se, hvordan det færdige resultat kommer til at se ud.

Hvad koster en tandretning med Invisalign?

Prisen på Invisalign kan variere, men du vil altid få oplyst den fulde pris, inden du starter på behandlingen. Der er også et pænt tilskud at hente, hvis du er medlem af Sygeforsikringen “danmark”. Normalt koster det mellem 30.000-40.000 kroner at få tænderne rettet med Invisalign.

Gør behandlingen ondt?

Nej, det gør ikke ondt at bruge skinnerne. Vi skal tage et aftryk og et røntgenbillede af dine tænder for at se, hvordan de ser ud. Det gør heller ikke ondt. Du vil blive så vant til at bruge din skinne, at du glemmer, du har den på.

Hvor lang tid tager behandlingen med Invisalign?

Det er forskelligt, hvor længe vi anbefaler, du bruger skinnerne. Det vil vi fortælle dig ved den første konsultation. Ofte tager en behandling mellem 6-18 måneder, hvor du løbende skifter skinne. Hver skinne kan rykke dine tænder nogle få millimeter, indtil de ikke er skæve mere.

I løbet af behandlingen skal du til kontrol. Hvor ofte drøfter vi også på klinikken, men normalt er det hver 4-10. uge.

Et trygt og effektivt forløb hos din tandlæge i Lyngby

Er du ked af skæve tænder, kan vi hjælpe dig. Når du henvender dig til os, vil vi ved en konsultation kigge på dine tænder og vurdere, om Invisalign er den bedste behandling for dig. 

Er det løsningen, udarbejder vi et overslag på prisen, ligesom vi tager aftryk af dine tænder, så vi kan fremstille dine skinner.

Herefter får du dine skinner, som du løbende udskifter, mens du også går til kontrol som aftalt. Når dine tænder er rettet, er det vigtigt, at dine flotte lige tænder vedligeholdes, og vi vil i samarbejde med dig finde frem til, hvad den bedste løsning er. Det kan f.eks. være ved brug af en natskinne.

Ofte stillede spørgsmål

Vi får mange spørgsmål omkring tandretninger. Her besvarer vi nogle af dem.

  • Hvad koster en tandretning?
    Det er forskelligt, hvad en tandretning med Invisalign koster. Men ofte er den samlede pris mellem 30.000-40.000. Du får altid et overslag på din behandling, inden vi starter forløbet.
  • Hvor lang tid tager en tandretning med Invisalign?
    Det kommer an på, hvordan dine tænder ser ud. Normalt tager en behandling mellem 6-18 måneder.
  • Hvor ofte skal jeg gå med skinnen?
    Du skal gå med skinnen 20-22 timer i døgnet for at opnå den fulde effekt. Du må dog gerne tage den af, når du spiser eller børster tænder.